"I Res och tälta med barn ger Anna både inspiration och användbara tips till att vara ute i naturen med barn. Med tydliga och välskrivna texter går hon igenom de viktigaste temana för utevistelser och resor. Boken har en tilltalande layout med fina färger och många härliga färgfotografier tagna av författaren själv."
Ur recension av lektör Helena Sjöblom, BTJ

RES OCH TÄLTA MED BARN

EN GUIDE TILL NATURUPPLEVELSER I SVERIGE OCH ÖVRIGA EUROPA

Res och tälta med barn är en inspirerande bok om att komma ut i naturen, från de mindre upplevelserna till det stora äventyret. Praktisk information varvas med personliga tips om allt från packning till resmål och aktiviteter.

Naturupplevelser finns överallt omkring oss. Ljumma sommarnätter i tält, lugna vandringar eller utflykter till närmsta älv kan skapa minnen för livet. Alla sinnen är närvarande. Du kan höra brisen som sveper över fjällandskapet, se barnfötter som plaskar vid strandkanten och njuta av varm choklad vid lägerelden.

Med god planering kan ni få en fantastisk semester tillsammans. En promenad i skogen eller en helgtur i kajaken kan vara precis lika minnesvärd som en flera veckor lång tågluff eller bilsemester. Ingen tur är för liten och alla har sina egna ramar.

När barn, särskilt mindre barn, följer med på turen blir det fler aspekter att ta hänsyn till och många moment tar längre tid. Här delar författaren med sig av sina kunskaper och bästa tips. Du får de bästa förutsättningarna för härliga möten med naturen i Sverige och övriga Europa. Så packa väskan och välj vad du vill uppleva!

"Friluftsliv är fantastiskt, och som begrepp inrymmer det så många aktiviteter. Den som gillar att vara utomhus kan lätt hitta något den trivs med."
Anna Samuelsson

OM BOKEN

SKAPANDEPROCESSEN

Under en fyra veckors tältsemester föddes idén till boken. Det är inte självklart hur man reser och tältar med barn, även om vi hade lärt oss knep och fått kunskaper.

Jag började planera för vad en sådan bok skulle kunna innehålla, för att man som vuxen ska få ut mest av den. Resmål och aktiviteter var ett givet inslag. Efter år av äventyrande och fotograferande, med och utan barn, hade jag samlat på mig en mängd förslag på intressanta och spännande platser för hela familjen. Utöver det behövde förstås packning, boende (tält och vindskydd), mat och utrustning finnas med.

Idéerna tog form och när jag väl började skriva gick det snabbt. Det mesta fanns ju redan inom mig. I boken är bilderna en viktig del, även om det förstås inte är någon fotobok. Kameran hade varit med i princip överallt på resorna, så det fanns bildmaterial att välja bland.

Fram växte en guidebok med alla de delar som jag tycker är viktiga när det handlar om att resa och tälta med barn. Jag hoppas att den leder till att fler ser möjligheterna att ta med barnen ut i naturen och förhoppningsvis tälta på någon fin plats.

– Anna Samuelsson

34 vänstra delen utan tält